İlk açma börek deneyimim
Evet 1,5 yıllık evliyim ve ilk defa deniyorum. Ve kendi kendime püf noktalar oluşturdum, bence benim püf noktalarımı ciddiye alın, en azından acemiler ciddiye alsın :))
Börek tam 2,5 saatimi aldı, ama hamuru hazırlama, dinlendirme ve ıspanakları yıkama kısmını saymazsak, 1 saatte de yapılabilir :) Ispanakları yarım saatte falan yıkadım da :)
Neyse şimdi madde madde börek yapım aşamalarından bahsedeceğim, yanlış anlamayın bu bir börek tarifi değil, deneyimlerimi maddeledim :)
1) Kimseden yufka açma tarifi almaya çalışıp moralinizi bozmayın, sizinle dalga geçeceklerdir :)
2) Mükemmeli hedeflemeyin, ve her elinize aldığınız bezeyi biraz daha fazla ve düzgün açmaya çalışın, ilk bezeleri küçük alabilirsiniz. (Açtığım hiç bir yufka düzgün olmadı, ama yazının sonunda da göreceğiniz üzere, gayet güzel bir börek oldu. Hatalarım görünmüyor :)
3) Sabırlı olun, ve geniş bir vakte sahip olun.
Yufkayı açarken;
1) Unu bol bol kullanmanız gerekiyor, elinizi korkak alıştırmayın :) Altını üstünü, oklavayı masayı heryeri unlayın.
2) Merdane ile denemeye kalkmayın :)
3) Yufka açmanın en büyük püf noktası, altta da gördüğünüz üzere, yufkayı oklavaya sararak açmaktır. Bunu bolca un kullanarak yapmayı unutmayın.
Veeee işte böreğim;
Böreğim, komşulara ikram edilmek üzere buzlukta yerini aldı. Arkadaşlarıma "Açma börek yapmayan bana ev hanımıyım demesin" diye hava atsam da:) akıl işi değil gerçekten bununla uğraşmak. Hadi diyelim benim ilk denemem, yaklaşık 3 saatimi aldı. 2 saatimi almış farz etsek bile, eminim daha da kısa süre de yapılması mümkün değil. Alın hazır yufka arkadaşlar, artistliğin lüzumu yok :)
Yorumlar
Yorum Gönder