Normal fırında fincanda kek tarifim...
Amacım fincanda kek falan yapmak değildi.
Kek malzemeleri :
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
Un hariç diğer malzemeleri eklenir.
Un da boza kıvamı yakalanıncaya kadar eklenir. Duruma göre un miktarında oynama yapılabilir. Suffle lezzeti almak için kakaoyu 1 kaşık fazla koyup 80 gramlık bitteri ya da sütlü çikolata da eritebilirsiniz. Ben 200 derece de pişiridim fincanlar 15 dakika da kabarıyor ve içi suffle gibi oluyor. Muffinlerin de içi pişiyor. 25 kadar muffin kalıbı ya da 15 kadar fincan kullanmak gerekli. Artık canınız nasıl isterse. Ben fincanları kaşıkla yedim. Kalıpları da sütle ıslatıp üzerine çikolata sosu döktüm. Onun üzerine de krema torbası ile krem şanti döktüm. Ve tüm misafirler tüm muffinleri yemişlerdi. Benden bu kadar afiyet olsun 😊
Akşam misafirim vardı evden 9 da çıkıp akşam gelecektim. Özetle çok çok yoğun bi gün beni bekliyordu. Fırınım kekin bi tarafını kabartıt diğer tarafını kabartmaz bi tarafını yakar bi tarafını pişirmez. Ee misafir gelecek ne yapmalı. Ağlayan pasta tadında ne yapayım dedim kiii işte ıslak muffin yapmaya karar verdim. İnternetten aklıma yatan bir tarifi yapmaya başladım. O ne?! Kek hamuru var kalıplar bitti nereye koymalı... Fincanda kahveden yola çıkarak karar verdim. Fırında fincanlar kırılmaz içlerini yağladım ve fincanların üstünden serçe parmağı kadar boşluk kalacak şekilde doldurdum. Muffin kalıplarının içi pişmişti fincanlar daha büyük ve dolu olduğu için suffle gibi olmuştu.
Kekimden çıkan lavların videosunu merak edenler tıklayın.
Ya muffinin de fotosunu koysaydınız, bende öyle tarifleri çok merak ediyorum :)
YanıtlaSilFincanlar daki kekler çıkmıyor mu
YanıtlaSil