Pandispanya nasıl yapılamaz :)


Evvet bu pandispanya bana ait!
Ve 10 yaşında değilim, yani gayet bunu yapabilecek yaştaydım aslında, üstelik kaç gündür internetten tarif izliyorum, püf nokta araştırıyorum.. tüm inceliklerini ezberlemiş olmama rağmen; yok... olmayınca olmuyor arkadaş :)
Yanmasaydı iyiydi en azından tadına bakardım :) Ama taş gibi yani eritmek için yanında sıvı bişeyler falan içmem gerek :)
,Neysee şimdi size tahmin ettiğim hatalarımı sayayım:
1) YUMURTA ODA SICAKLIĞINDA OLACAK, bu cümleyi es geçmeyin arkadaşlar :) Aslında bende es geçmedim, yumurtayı dolaptan aldım ama kendi aklımca oda sıcaklığına getirdim (Kaynamış suyun içinde beklettim :)) Ama olmadı. Hani ilk yumurta beyazını kar gibi olana kadar çırpıyorsun ya, işte en az 10 dk çırpmama rağmen kar gibi olmadı maalesef, aynı kaldı :) Azcıcık köpürdü sadece.
Sizde yumurta beyazından beklenen verimi almazsanız, sakın pastanın yapımına devam edeyim demeyin, yumurta beyazı olmazsa, o saatten sonra yaptığınız herşey boşa gidiyor. Evet en az bir saat uğraştım, bebeğimin altı kirli baba kucağında bi saat beni beklediler, netice ortada :( (Zaten ne zaman Erkamı bekletsem, aceleden mi nedir, yaptığım hiçbirşey güzel olmuyor.
2) Çok fazla keke ihtiyacım yoktu, o yüzden yarm ölçü kullandım. Sanırım burda da hata yaptım :)
3) Fazla sıcaklıkta 40 dk pişirdim, ama 15 dkda pişiyormuş :( E tabi ben Erkamı emziriyordum kontrol edemedim :(

Yaaa düşününce çok da yanlışım olmamış ama. :(
Bu arada amaçladığım pastanın resmini de koyayım size, karşılaştırma yapın. İyice rezil edeyim kendimi :)

İşte bu, adı çatı, sadece bir kaç pastanede var. Ve elimde tarif yok. Ama ağızda kaybolan bu yumuşacık müthiş lezzeti yapmak istemiştim :(

Yorumlar

  1. Üzülmeyin hiç kek yapamamaktan iyidir beni yeni favorim ocakta tencere de kek bi tutturursam her gün kek yapıcam

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Klamer Antibiyotik ile Verdiğimiz Mücadele

Çocuğum Pastel Boya Yedi...

Merhume Dr. Aidin Salih'den Kadına dair...