Pandispanya nasıl yapılamaz :)
Evvet bu pandispanya bana ait!
Ve 10 yaşında değilim, yani gayet bunu yapabilecek yaştaydım aslında, üstelik kaç gündür internetten tarif izliyorum, püf nokta araştırıyorum.. tüm inceliklerini ezberlemiş olmama rağmen; yok... olmayınca olmuyor arkadaş :)
Yanmasaydı iyiydi en azından tadına bakardım :) Ama taş gibi yani eritmek için yanında sıvı bişeyler falan içmem gerek :)
,Neysee şimdi size tahmin ettiğim hatalarımı sayayım:
1) YUMURTA ODA SICAKLIĞINDA OLACAK, bu cümleyi es geçmeyin arkadaşlar :) Aslında bende es geçmedim, yumurtayı dolaptan aldım ama kendi aklımca oda sıcaklığına getirdim (Kaynamış suyun içinde beklettim :)) Ama olmadı. Hani ilk yumurta beyazını kar gibi olana kadar çırpıyorsun ya, işte en az 10 dk çırpmama rağmen kar gibi olmadı maalesef, aynı kaldı :) Azcıcık köpürdü sadece.
Sizde yumurta beyazından beklenen verimi almazsanız, sakın pastanın yapımına devam edeyim demeyin, yumurta beyazı olmazsa, o saatten sonra yaptığınız herşey boşa gidiyor. Evet en az bir saat uğraştım, bebeğimin altı kirli baba kucağında bi saat beni beklediler, netice ortada :( (Zaten ne zaman Erkamı bekletsem, aceleden mi nedir, yaptığım hiçbirşey güzel olmuyor.
2) Çok fazla keke ihtiyacım yoktu, o yüzden yarm ölçü kullandım. Sanırım burda da hata yaptım :)
3) Fazla sıcaklıkta 40 dk pişirdim, ama 15 dkda pişiyormuş :( E tabi ben Erkamı emziriyordum kontrol edemedim :(
Yaaa düşününce çok da yanlışım olmamış ama. :(
Bu arada amaçladığım pastanın resmini de koyayım size, karşılaştırma yapın. İyice rezil edeyim kendimi :)
İşte bu, adı çatı, sadece bir kaç pastanede var. Ve elimde tarif yok. Ama ağızda kaybolan bu yumuşacık müthiş lezzeti yapmak istemiştim :(
Üzülmeyin hiç kek yapamamaktan iyidir beni yeni favorim ocakta tencere de kek bi tutturursam her gün kek yapıcam
YanıtlaSil