Popcorn mısırından bardak mısır yapılır mı?

Evet dostlar mucit hanımlar olarak sizler için bu sorunun cevabını aradım.
Ve buldum.
Hedefim resimde gördüğünüz bardak mısıra ulaşmaktı. Çünkü çoook çook sevdiğim bu lezzeti, dışarıda satın alırken  içim rahat etmiyor, koklaya koklaya boynum bükük önünden geçiyordum :( :))) Neyse çok acıtasyon yaptım.
Öncelikle popcorn mısırlarını aldım
 Yıkadım. Ve 10-15 dk kadar bir cezvede kaynattım.

 Aynen böyle. Sonraa 24 saat boyunca bu suyun içinde beklettim. Hani nohut-fasulye mantığı :)
Daha sonra düdüklüye aldım. 1 saat kadar düdüklüde pişirdim. Açtım. I ıh, olmamış, hala çok sert. Ve 3 saat kadar daha pişirdim. İşte kader anııı;



 
 Tam olarak bu mısırlara ulaştım. Yumuşacıktı ama tadı ?? Iyykk, olmadı yahu. Hani bulguru yapmadan önce buğdayı kaynatırlar ya, onun tadını biliyor musunuz? Tatsız bir tadı olur :) Sanırım bebeklerin diş bulguru muhabbetinde de aynı şeyi yapıyorlar. Tuzlayıp ikram ediyorlar. Nerdeyse aynı tat.
Tabii bu tada rağmen içine turşu doğrayıp, tereyağı koyup, ketçap mayonez ile yiyebilirsiniz dee, bence hiç uğraşmayın. Tam 2 günümü aldı. Yok anam,olmadı yani.
Siz en iyisi şöyle yapın, konserve mısır alın. Eğer taze satılmıyorsa :))


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Klamer Antibiyotik ile Verdiğimiz Mücadele

Çocuğum Pastel Boya Yedi...

Merhume Dr. Aidin Salih'den Kadına dair...