CHESEE KEK TARİFİ
hafif ve lezzetli bir tarif :) Hangi meyve ile yapmak isterseniz onu kulanabilirsiniz ben limon ile portakalı karıştırdım
o zaman hemen gelsin malzemeler
KEKİ İÇİN
1,5 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
4 yumurta
1 paket vanilya
ALT TABAN İÇİN
2 paket burçak bisküvi Veya kremalı bisküvi
100 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı toz gibi çekilmiş fındık
Yarım çay bardağından biraz az süt
2 paket burçak bisküvi Veya kremalı bisküvi
100 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı toz gibi çekilmiş fındık
Yarım çay bardağından biraz az süt
ÜSTÜNÜN SOSU
3 PORTAKAL
1 LİMON
2 YEMEK K. NİŞASTA
5 YK ŞEKER
1 VANİLYA
- şimdi önce alt tabanı yapıyoruz. tepsinin kenarlarını yanmaması için alimünyum folyo ile kaplıyoruz
bisküvileri rondodan geçirip erittiğimiz yağ ile karıştırıp fındıkları ekleyip tepsinin dibine resimdeki gibi kaşık yardımı ile yayıyoruz sonra keki yapana kadar buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- bir büyük kasede krema ve labneyi çırpıyoruz sonra şeker ile iyice çırpıyoruz yumurtaları tek tek ilave ettikten sonra vanilyayı da koyup cıvık bir harc elde ediyoruz
- buzdolabında dinlendirdiğimiz alt tabanının üstüne döküyoruz
- önce 200 derece de 15 dk sonra 160 150 fırınınızın ayarına göre 45 dk pişirin pişerken hiç açmayın zor pişiyor cıvık olduğundan mıdır :) piştikten sonra 30 dk vaktiniz varsa 1 sa hiç açmayın .o fırında dinlenirken portakalla limonun kabuğunu rendeleyin suyunu sıkın şekerini katın :) bir tava tencere ne olursa içinde dolapta dinlendirin sonra sulandırdığınız nişasta ile pişirin soğutun kekin üstüne sürün
- afiyet olsun.
- güzel lezzetli oluyor
- püf noktası
- keki iyi pişirebilmekte saklı :)
- kolay gelsin
Yorumlar
Yorum Gönder