PIRASA BÖREĞİ
Pırasayı hiç böyle denediniz mi? kesinlikle çok yakışıyor böreğe, çocuklar daha rahat yiyor hemde tamamen doğal ve besleyici .
önce bir hamur yapıyoruz
malzemeler iç harcı için 1su bardağı süt 3 -4 adet pırayı doğrayıp yağ salça bahratla kavuruyoruz
1 su bardağı su su çok az kullanıyoruz kavurarak pişiriyoruz
1 paket maya tuz atmayı unutmuyoruz. soğuyunca 4 bölüyoruz
1tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı seker
un
su süt maya şeker tuz karıştırılır eritilir dinlendirilir un yavaş yavaş ilave edilir yumuşak bir hamur elde edilir 5 beze yapılır dinlendirilir sonra her bir beze 4 e bölünür toplamda 20 beze oluşur
burada 2 beze var diğerleri tepside :) görüldüğü gibi 1 bezeyi 4 parça halinde dinlendiriyoruz şimdi 4 tane küçük bezeyi top gibi yapıktan sonra 1. parçayı alıyoruz biraz yağlıyarak açıyoruz üstüne 2. parçayı koyuyoruz onu da biraz yağlıyoruz üstüne 3. parça onu yağlıyoruz üstüne 4 parçayı koyp tek bir yufkayı açıyoruz. biraz zor bir açma işlemi hamur kayıyor çünkü.yani 4 küçük parça tek yufka oluyor.
kalan harcın son kısmı
sonra bir yufka açıyoruz harç sürüyoruz yufka harç bu şekilde devam ederken son yufka üstünü kapatıyoruz.
üzerine biraz yoğurt sürüyoruz kızarması için 180 derecelik fırında yarım saatte pişiyor
DİKKAT
pişerken kabarıyor fırının tavanına yapışmamasına dikkat edelim :)
afiyet olsun
ben pişmiş halini çekemeden bitti güzel bir tarif mutlaka denemelisiniz .)
pırasa böreğini yaptım. Normazle pırasa sevmeyen büyük oğlum iştahla yedi. Teşekkürler Ala hanım
YanıtlaSilçok sevindim. geri bildiriminiz için teşekkür ederim
YanıtlaSil