PIRASA BÖREĞİ


                          Pırasayı hiç böyle denediniz mi? kesinlikle çok yakışıyor böreğe, çocuklar daha rahat yiyor  hemde tamamen doğal ve besleyici .
önce bir hamur yapıyoruz
     malzemeler                     iç harcı için                                                                                         1su bardağı süt                    3 -4 adet pırayı doğrayıp yağ salça  bahratla kavuruyoruz
1 su bardağı su                       su çok az kullanıyoruz kavurarak pişiriyoruz
1 paket maya                          tuz atmayı unutmuyoruz. soğuyunca 4 bölüyoruz
1tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı seker
      un
   

 su süt maya şeker tuz karıştırılır eritilir dinlendirilir un yavaş yavaş ilave edilir yumuşak bir hamur elde edilir 5 beze yapılır dinlendirilir sonra her bir beze 4 e bölünür toplamda 20 beze oluşur

burada 2 beze var diğerleri tepside :)  görüldüğü gibi 1 bezeyi 4 parça halinde dinlendiriyoruz şimdi 4 tane küçük bezeyi top gibi yapıktan sonra 1. parçayı alıyoruz biraz yağlıyarak açıyoruz üstüne 2. parçayı koyuyoruz onu da biraz yağlıyoruz üstüne 3. parça onu yağlıyoruz üstüne 4 parçayı koyp tek bir yufkayı açıyoruz. biraz zor bir açma işlemi hamur kayıyor çünkü.yani 4 küçük parça tek yufka oluyor.
kalan harcın  son  kısmı
sonra bir yufka açıyoruz harç sürüyoruz yufka harç  bu şekilde devam ederken son yufka üstünü kapatıyoruz.
üzerine biraz yoğurt  sürüyoruz kızarması için  180 derecelik fırında yarım saatte pişiyor
DİKKAT
pişerken kabarıyor fırının tavanına yapışmamasına dikkat edelim :)
afiyet olsun
ben pişmiş halini çekemeden bitti güzel bir tarif mutlaka denemelisiniz .)












Yorumlar

  1. pırasa böreğini yaptım. Normazle pırasa sevmeyen büyük oğlum iştahla yedi. Teşekkürler Ala hanım

    YanıtlaSil
  2. çok sevindim. geri bildiriminiz için teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Klamer Antibiyotik ile Verdiğimiz Mücadele

Çocuğum Pastel Boya Yedi...

Merhume Dr. Aidin Salih'den Kadına dair...