PORTAKALLI TÜRK KAHVESİ

             MERHABA
          Bu tarif nedense çok popüler bu aralar bizde deneyelim dedik,güzelde oldu şimdi sıra püf noktalarında :)

öncelikle  büyük bi portakal olursa daha iyi olur çünkü pişerken kabarıyor küçük olursa hem taşıyor hem az oluyor biz bunu bilemediğimiz için az oldu küçük portakaldı çünkü.
tatlı kaşığı ile
resimde görüldüğü gibi portakalı oyuyoruz :)
içine 1 tatlı kaşığı kahve ve arzu ettiğiniz miktar şeker
1 parmak boş kalacak kadar su ile dolduruyoruz kısık ateşte yavaş yavaş pişiyoruz
pişince böyle oluyor yanıyor ama kopmuyor merak etmeyin
ÖNEMLİ
  portakal büyük olmalı  yani çok küçük  olmamalı  bir parmak az su konulmalı kısık ateşte pişmeli :)
aromalı lezzetli bir tat :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Klamer Antibiyotik ile Verdiğimiz Mücadele

Çocuğum Pastel Boya Yedi...

Merhume Dr. Aidin Salih'den Kadına dair...