PORTAKALLI TÜRK KAHVESİ
MERHABA
Bu tarif nedense çok popüler bu aralar bizde deneyelim dedik,güzelde oldu şimdi sıra püf noktalarında :)
öncelikle büyük bi portakal olursa daha iyi olur çünkü pişerken kabarıyor küçük olursa hem taşıyor hem az oluyor biz bunu bilemediğimiz için az oldu küçük portakaldı çünkü.
Bu tarif nedense çok popüler bu aralar bizde deneyelim dedik,güzelde oldu şimdi sıra püf noktalarında :)
öncelikle büyük bi portakal olursa daha iyi olur çünkü pişerken kabarıyor küçük olursa hem taşıyor hem az oluyor biz bunu bilemediğimiz için az oldu küçük portakaldı çünkü.
tatlı kaşığı ile
resimde görüldüğü gibi portakalı oyuyoruz :)
içine 1 tatlı kaşığı kahve ve arzu ettiğiniz miktar şeker
1 parmak boş kalacak kadar su ile dolduruyoruz kısık ateşte yavaş yavaş pişiyoruz
pişince böyle oluyor yanıyor ama kopmuyor merak etmeyin
ÖNEMLİ
portakal büyük olmalı yani çok küçük olmamalı bir parmak az su konulmalı kısık ateşte pişmeli :)
aromalı lezzetli bir tat :)
Yorumlar
Yorum Gönder