Ev yapımı Öksürük Şurubu
1 büyük limonun suyu2 diş sarımsak5 yemek kaşığı süzme bal1 tatlı kaşığı tarçın1 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı zencefil1, 5 su bardağı kaynar su2 adet karanfil
Herkese Merhabalar
Havaların soğumasıyla bir, hastalıklar boy göstermeye başladı.öksürüğünü bir türlü kesemedim, sürekli ilaç vermekte istemedim. Baya bir araştırdım. Ne yapılabilir diye. En sonunda güzel bir öksürük şurubu(balgam sökücü) tarifi buldum, biraz oranlarını değiştirerek denedim ve ciddi anlamda işe yaradı. Dün gece kızım rahat bir uyku uyudu sonunda. Aynı dertten müzdarip olan herkesle tarifi paylaşmak isterim.
Şifa niyetiyle deyip başlayalım; öncelikle içerisine eklenen hoş bitkiler sayesinde bir gram kötü kokmadığını, aksine misler gibi koktuğunu net bir şekilde söyleyebilirim.
Soğanımızı ve sarımsaklarımızı küp küp doğruyoruz. 2 bardak kaynar suyun içerisine atıp, su soğuyana kadar bekletiyoruz. Bu esnada soğan ve sarımsaklar özlerini suya bırakıcaklar. Soğan ve sarımsak için doğal antibiyotik derler. Birçok yerde kullanılır
Suyumuz soğuduğu zaman, süzerek alıyoruz. Soğan ve sarımsak tanelerini almıyoruz. Bize bu kürde Lazım olan özünü saldıkları su sadece.
Bal, zencefil, karanfil, tarçın, limon suyumuzuda ilave edip; kavanozumuzu iyice çalkalıyoruz.
Tamamen doğal şurubumuz hazır.
İçerisindeki besinlerin temel birkaç özelliğinide paylaşmak istiyorum. Soğan ve sarımsak bronş açar ve öksürük söktürme etkisi mevcuttur. Limon suyu; yüksek oranda c vitamini barındırır ki, grip durumlarında etkisi bariz bir destekleyicidir. Bal; içersinde bakteri ve mantar gibi oluşumlara müsade etmez. Balgam kurutur. Ve birçok gıda içerisinde muhafaza edebilir. Kendi bozulmadığı gibi içinide bozmaz. Zencefil; iyi bir antioksidandır. Tarçının lezzeti ve hoş kokusu mevcuttur. Bağışıklık sistemini destekler. Karanfilin kokusu zaten dillere destan.
Sabah akşam tok karnına 1 çorba kaşığı kullanabilirsiniz.
Şimdiden şifa olsun
Buz dolabının alt kısmında bir hafta boyunca muhafaza edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder