Çok kolay pratik incir pestili tarifi
Gerçekten yapması çok basit ama neticesi çok kıymetli bir tarif İncir pestili
...
İncirleri kg mı arzunuza bağlı ben 2kg incire 1 su bardağı su ekledim. Kısık ateşte suyunu salıp kaynadı. Sonra ateşi altını açtım veee suyunu çektirdim. Reçel kıvamına gelince blenderdan çektim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye incecik yaydım. Fon kartonu inceliğinde... daha sonra müsait bir odada kuruttum.. bir gün güneşe çıkardım ama hep güneş de dursa daha çabuk kururdu. Sonra da yağlı kağıttan sıyırıp şerit şeklinde kesip buzdolabında saklamak için kavonoza doldurdum... Kışın arasına ceviz koyup yerken deymeyin keyfime... sıradaki hedeffff.... Şeftali pestilii...
...
İncirleri kg mı arzunuza bağlı ben 2kg incire 1 su bardağı su ekledim. Kısık ateşte suyunu salıp kaynadı. Sonra ateşi altını açtım veee suyunu çektirdim. Reçel kıvamına gelince blenderdan çektim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye incecik yaydım. Fon kartonu inceliğinde... daha sonra müsait bir odada kuruttum.. bir gün güneşe çıkardım ama hep güneş de dursa daha çabuk kururdu. Sonra da yağlı kağıttan sıyırıp şerit şeklinde kesip buzdolabında saklamak için kavonoza doldurdum... Kışın arasına ceviz koyup yerken deymeyin keyfime... sıradaki hedeffff.... Şeftali pestilii...
Yorumlar
Yorum Gönder