Kayıtlar

Ocak, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Çocuğuma şeker verme! Anneler mutlaka izleyin...

Küçümsediğimiz şekerin sadece bir açıdan baktığımızda bile korkutucu yüzü...

Oğluma nasıl kavuştum? 2 ( ilk düşük)

ÖNCESİ İÇİN TIKLAYIN ...Umreden geldik ve yarım kalmış duygularla tekrar anne baba olmak istedik. Çok şükür Rabbim nasip etti kasım ayında hamile olduğumu öğrendik. Çok güzeldi.

Catbirdbaby ergonomik bebek taşıyıcısı

Resim
Bebeğiniz doğmadan önce ihtiyaç listelerin başında bebek arabası geliyor.

Oyuncak yapımı-4

Resim
12 farklı etkinlik-oyuncak fikirleri    1) yılan kravat Eşinizin kullanmadığı, bir köşeye attığı bir kıravatı varsa, yapabileceğiniz en güzel şey bu :) Çocukların çok severek oynayacağına eminim. Gerçi neden oyuncak olarak yılanla oynuyorsa?

Bebeğimizi Hangi Şampuanla yıkamalıyız?

Resim
Yeni doğan bebeğimizle beraber kaygılar da peşi sıra geliyor. Onu en iyi şekilde korumak, zaralardan tehhlikelerden hassas vücudunu uzak tutmak için elimizden neler geliyor...

Oyuncak Yapımı-3

Resim
Çocuklarımızla beraber yapabileceğimiz 10 farklı etkinlik-oyuncak önerisi     1) Etkinlik kutusu

Bebeğim geceleri uyumuyor?!

     Bebeğimiz doğdu, ilk haftalar geçti, ilk kontrolleri yapıldı, sonrasında tüm ebeveynlerin karşısına bu soru çıkıyor; uyku düzeni...

Momfortbaby kanguru

Resim
    Zamane bebekleri şanslı, her türlü oyuncakları, eğitim aktiviteleri mevcut. Fakat bu üründe onlar mı şanslı biz mi şanslıyız bilemedim :) Erkam doğar doğmaz, araştırmalara başladım. Ben bebeğime değil o bana uyum sağlamalıydı. Hayatım, aktivitelerim kısıtlanmamalıydı... Bu yüzden onu taşımanın da en kolay yolu olmalıydı :) Bunun başka cevabı yok arkadaşlar, ya da şöyle söyleyelim, bunun en ucuz cevabı: Momfortbaby :)

Oğluma nasıl kavuştum? 1 (Boş gebelik)

 Evlilik tavsiye edilmesi desteklenmesi gereken bir hayat tarzı kanımca. Ama evliliği  güzelleştiren ve huzurlu kılan doğru tercihler, doğru bakış açısı, doğru duruş. Evlilik hakkında ahkam kesmiycem tabii ki 3 yıllık kısa tecrübemle. Fakat bu üç yılda belki laylom yaşayan birçok 10 15 yıllık çiftin yaşamadığı şeyleri yaşadık. Bunlar hem acı hem de paha biçilmez derece de güzel şeylerdi.

Yenidoğan sünneti (Plastik klips yöntemi ile)

      Hamileyken bir duyum almıştım, doğumun 7. günü bebeğini sünnet yaptırmak sünnet diye... 7. gün sünnetini kafaya koyup, normal doğum olsun, bir an önce ayağa kalkayım, bebeğim sarılık olmasın, sünneti yapalım ki o da aradan çıksın vs bir sürü stres yapmıştım. Netice: 7. gün sünnet yapmadık :) Neden mi? Çünkü her kafadan bir ses çıkıyoooorr! Ayrıca 7. gün yaptırma meselesinin sünnet olduğuna dair de bir hadis bulamadım.

Tatlı doğumum :)

     Doğum her ne kadar çok çook zor gelse de, şimdi düşünüyorum da. Hayatımda yaşayabileceğim en tatlı tecrübeydi, belki anne olmanın gereğiydi doğum.. Evladım için bu fedakarlığı yapmam gerekirdi. Bazzen ona bakıp kendimle gurur duyuyorum "Başardım! Nasıl doğurdum ben bunu" diye :) Fakat sonra kendime geliyorum. Tamamen Allah'ın yardımıyla olmuştu çünkü. Allah'ın yanımda olduğunu ziyadesiyle hissettiğim anlardan biriydi.

Gelinlik seçerken nelere dikkat etmeli?

Resim
Size yakışan, güzel bir gelinlik seçebilmek için vücudunuzu daha iyi tanımalı ve neleri gizleyip neleri vurgulayacağınızı çok iyi bilmelisiniz. Ufak tüyolara dikkat ederek göz kamaştıran bir gelin olabilirsiniz. İşte değerli taş uzmanı Feyza Ketenci’nin vücut tiplerine göre verdiği gelinlik ve mücevher önerileri;

Tüp bebek tedavisinde cinsiyet belirleme

Resim
Her evli çiftin hayalini çocuk sahibi olma düşüncesi süsler. Genellikle çiftler evlendiklerinden sonra 1 ya da 2 yıl içinde çocuk sahibi olma çalışmalarına başlarlar. Çiftlerin geneli bir süre denemelerden sonra hayallerini gerçekleştirme şansını yakalarlar. Fakat her çift için çocuk yapmak mümkün olmayabilir. Kadın ya da erkek kaynaklı nedenlerden dolayı kadın hamile kalamayabilir. Günümüzde modern teknoloji sayesinde artık bu sorun çocuk yapamayan çiftler arasında %70 ya da %80 oranında olumlu sonuç veren  tüp bebek yöntemi  kullanılır. Çiftlerin aklındaki yeni soru ise doğacak çocuklarının cinsiyeti belirleyip belirleyemeyecekleridir.

Süt yapan yiyecekler

Anne sütünü arttırdığına inanılan bazı besinler vardır. Bir kısmının faydası kanıtlanmamış olsa da yıllardan beri denenmektedir. Ancak siz yine de bitkisel bu besinleri denemeden önce doktorunuza danışın. Anne sütünü arttırdığı bilinen besinler Çemen otu tohumu (methi tohumu):  Methi tohumu eski zamanlardan beri anne sütünü arttırmak için kullanılmaktadır. Şimdi de bu eski inanış için araştırmalar yapılmış, sütü arttırıcı etkisi olduğu görülmüştür. Eğer methi tohumu tüketmeye başlarsanız birkaç hafta içinde sütünüzde artış olacaktır denmektedir. Aynı zamanda demir, kalsiyum, vitamin ve mineral kaynağıdır. Yine de çok fazla tüketmemeye dikkat edin. İdrar söktürücü etkisi olduğundan vücudunuz susuz kalabilir. Fenugreek çayı yani methi çayı da yeni annelere verilen popüler bir içecektir. Methi tohumu, sebze yemeklerine, etlere eklenebilir. Rezene tohumu (Rezene):  Çalışmalar rezene tohumunun sütü arttırdığını göstermiştir. Bazı doktorlar rezene tohumlarının bebekte k...

Emziren anneler ne yemeli?

Emzirme Döneminde Beslenme Anne sütü bebek için en uygun besindir. Sağlıklı bir anne günde ortalama 700 – 800ml süt salgılamaktadır. Emzirme döneminde süt salgılanması kadının normal gereksinmesinden daha fazla enerji, protein, vitamin ve mineralleri almasını gerektirir.

Tüketici Olarak Haklarımız Neler?

Tüketiciler olarak haklarımızı biliyor muyuz? Şimdiye kadar satın aldığımız ürünler de defalarca sorun yaşayıp ciddi haksızlıklara maruz kalmışızdır. Peki tüketiciler hangi koşullarda iade haklarını kullanabilirler? Firmaların tek yönlü çözüm önerilerinin karşısında haklarımız nelerdir? Hangi kurnazlıklarla haklarımızı bizden gizliyorlar? Hak ararken yaptığımız hatalar nelerdir?

Tüp Bebek tedavisinin başarı oranı nedir?

Resim
Tüp bebek tedavisinin başarı şansı, yaşa göre değişiklik gösterir.

Tüp Bebek Nasıl Yapılır?

Resim
Kadın hastalıkları doğum uzmanı prof dr Bülent Tıraş, tüp bebek tedavisini anlatıyor:

Bebeğinizin dişi mi kaşınıyor?

Resim
Bende her anne gibi bu hususta pek çok araştırmalar yaptım, diş kaşınmasını önleyici jeller (uyuşturuyor), pırasa, yeşil soğan ve daha neler neler... Çocuğumuzun bu zorlu döneminde onlara elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz :( İşte bu kaşınmaya bir de Peygamberî biz çözüm, bu çözüm taaa asr-ı saadetten geliyor :)

Hangi bebek arabası size en uygun?

Resim
Annelerimiz bebek arabalarını yorumluyor. Bebeğinize araba almadan önce sayfamızı mutlaka ziyaret edin...

Sık iğne nasıl yapılır?

Eveeeet amigurumi temellerini atmaya başladık. Oyuncak yapımının olmazsa olması sık iğne....

Hangi mama sandalyesi?

Resim
Mama sandalyesi seçiminde size yardımcı olacak mükemmel bir kaynak bu yazımız... Mama sandalyelerini tecrübe eden annelerimize sorduk, yetmedi, internetten araştırmalar yapıp, yorum yapan annelerden alıntılar yaptık. İşte size mama sandalyesi seçiminde yardımcı olacak anne yorumları...

Ev Yapımı Çıngırak

Resim
Erkam bebek çok huzursuz napsam napsam derken, acil kurtuluş planı olarak bunu yaptım :) E zaten evde çıngırağı var demeyin! Çocuklar farklılıkları seviyorlar. En azından bizimki öyle... Mutfağı toparlamam için bi 20 dk kazandırdı en azından :)

Büyük sürgün; Kafkasya

Resim
 Bzleri ekrana kilitleyen, yakın tarihimizin acı gerçeklerini gösteren, tam bir dram filmi...

Gebelikte 41. hafta

Resim
41. GEBELİK HAFTASI (40+0, 40+6. GÜNLER) 42+0 haftadan itibaren gebelik miyad geçmesi olarak adlandırılır. 42. haftanın  sonunda  henüz doğum başlamamışsa doktorunuz doğumu gerçekleştirmek için size bazı önerilerde bulunacaktır.

Gebelikte 40. hafta

Resim
40. GEBELİK HAFTASI (39+0, 39+6. GÜNLER) Evet, işte sihirli rakam:  40 . Bu haftanın sonunda doğum yapmış olma olasılığınız yüksek. Belki de biraz daha bekleyeceksiniz. Panik olmayın. Olağan doktor kontrollerinize gitmeye devam edin. Doktorunuzun, hastanenin ve gerekli olan diğer telefonların yazılı olduğu kağıdı tetkiklerinizin bulunduğu doğum dosyasına yerleştirin ve bu dosyayı görünür bir yerde bulundurun.

Gebelikte 39. Hafta

Resim
39. GEBELİK HAFTASI (38+0, 38+6. GÜNLER)

Gebelikte 38. Hafta

Resim
38. GEBELİK HAFTASI (37+0, 37+6. GÜNLER) Evet, artık sınıra girdiniz. Doğumların %75'i 38-42. gebelik haftaları arasında gerçekleşir. Yaklaşık %5 anne adayında doğum eylemi 42. hafta dolmasına rağmen başlamaz. Geri kalan %20 anne adayı ise bebeğini 38. haftadan önce dünyaya getirir. Muhtemel doğum tarihinizi belirlerken son adet tarihinizin ilk gününü girdiğinizden eminseniz, sitenin otomatik hesaplayıcısının size verdiği tarihte doğum yapma şansınızın yalnızca %5 olduğunu bilmelisiniz. Anne adaylarının büyük kısmı bu tarihten beş gün önceki ve beş gün sonraki tarihlerden birinde doğum yaparlar.

Gebelikte 37. Hafta

Resim
37. GEBELİK HAFTASI (36+0, 36+6. GÜNLER) Bu haftadan itibaren ev işlerinden de izne ayrılın. Eşiniz ve yakınlarınız tüm ev işi görevlerini seve seve sizin yerinize yaparlar. Ne de olsa ailenin odak noktası sizsiniz.   Çocuğunuz veya çocuklarınız yeni gelecek bir kardeş için hem sevinirler, hem de kendilerine bugüne kadar gösterilen yoğun ilginin azalmasından korkarlar. Uzun zamandan beri vermekte olduğunuz "yeni gelecek bebeğin yeri ayrı, senin yerin ayrı" mesajını sağlamlaştırmaya devam etmelisiniz.

Gebelikte 36. Hafta

Resim
36. GEBELİK HAFTASI (35+0, 35+6. GÜNLER) Bu haftadan itibaren gebelik muayenelerine muhtemelen haftalık olarak çağırılacaksınız. Gebelik sürenizin tamamlanmasına yaklaşık dört hafta kaldı ve içinizi bir heyecan kaplamaya başladı bile. İlk gebeliğinizse sürekli olarak aklınızda "nasıl olacak acaba?" düşüncesi olabilir. Doğum yapacağınız yeri ve yatacağınız odayı görmek, rahatlamak açısından oldukça faydalı olabilir.

Gebelikte 35. Hafta

Resim
35. GEBELİK HAFTASI (34+0, 34+6. GÜNLER)   Ne kadar vurgulansa az: "Bebek hareketlerine dikkat..." Bebek hareketleri bebeğinizin sağlıklı olduğunu gösteren en önemli bulgulardan biridir. Sağlıklı bebek, fazla enerjisini hareket ederek harcar. Bu hareketler bebeğinizin kaslarının gelişmesi açısından önemlidir. Bebeğiniz ayrıca yaptığı solunum hareketleriyle solunum kaslarını da güçlendirerek dış dünyaya hazırlanır. Çeşitli nedenlerle (sizin uzun süredir aç olmanız, yorgun olmanız, uykusuz olmanız gibi) bebeğiniz belli zamanlarda nispeten daha az oynayabilir.

Gebelikte 34. hafta

Resim
34. GEBELİK HAFTASI (33+0, 33+6. GÜNLER) Dikkat: Braxton-Hicks kasılmaları (hazırlayıcı kasılmalar) bu haftadan itibaren biraz sıklaşabilir.  Bu kasılmalar gerçek doğum sancılarının aksine kısa sürerler, düzensizdirler ve genellikle sizde büyük bir rahatsızlığa neden olmazlar. Rahim kasları bu şekilde antrenman yapmakta ve bebeğiniz miyadına geldiğinde 10 dakikada üç kez gelen ve yaklaşık 50 saniye süren gerçek doğum kasılmalarına dönüşmektedirler.

Gebelikte 33. Hafta

Resim
33. GEBELİK HAFTASI (32+0, 32+6. GÜNLER) Bazı anne adaylarının ileri gebelik haftalarına kadar "karınları çıkmayabilir". Bu, doktorunuz ultrasonda bebeğinizin ölçülerini normal bulmuş olmak şartıyla bebeğin gelişmesinde bir problem olmasından değil, anne adayının yapısal özelliklerinden kaynaklanan bir durumdur. Daha önceki haftalarda öğrendiğiniz gibi, ayak bileklerinde şişmeler normal gebelik bulguları olarak kabul edilir. 

Gebelikte 32. Hafta

Resim
32. GEBELİK HAFTASI (31+0, 31+6. GÜNLER) Çalışan bir anne adayıysanız, ister SSK, ister 657 numaralı devlet memuru kanunu, ister diğer bir çalışma kanununa tabi olun (hepsi SGK adı altında birleştirilmiştir) , bu haftanın sonunda yasal doğum önü iznine ayrılma hakkına kavuşacaksınız. Doktorunuzun onayıyla 37. gebelik haftasına kadar çalışabilir ve bu süreyi doğum sonrası izninize ekleyebilirsiniz.

Gebelikte 31. Hafta

Resim
31. GEBELİK HAFTASI (30+0, 30+6. GÜNLER)   Rüyalarınızın değiştiğini farkettiniz mi? Anne adayları bu gebelik haftalarında garip rüyalar görebilirler. Kısa bir uykuya dalsanız bile hemen rüya görmeye başlayabilirsiniz. Belki de gebelik döneminiz yaşamınız boyunca en sık rüya gördüğünüz dönem olacak. Bunları eşinizle ve arkadaşlarınızla paylaşın.

Gebelikte 30. hafta

Resim
30. GEBELİK HAFTASI (29+0, 29+6. GÜNLER)   Bir anne adayı için en iyi yatış pozisyonu sol yandır.  

Tığ Nasıl Tutulur? Zincir Nasıl Çekilir?

Resim
Hiç bir şeyi hafife almayı sevmem. Herkes herşeyi bilmek zorunda değildir. Ama öğrenmek isteyebilir. Bu yüzden birşeyi anlatırken en basitten başlamak gerektiğini düşünüyorum.  Youtube kanalımızda en başından başladım. Ve tığı nasıl tutuca z ve zincir nasıl çekicez ?

Bebek Pürelerine son!!

Resim
Mucit annelerimiz... Bebeğiniz ek besine geçerken onun psikolojisini iyi anlamalı, besinleri tanımasına izin vermeliyiz. Sakın unutmayın, 1 yaşına kadar ek besin sadece EK besindir. Çocuğunuz yüzde 90 oranında yine anne sütü alacak.

Gebelikte 29. Hafta

Resim
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER Gebelik haftanız ilerledikçe daha önce hiç yaşamadığınız sorunlarla karşılaşabilirsiniz. El parmaklarınızdaki ödem bu haftalardan itibaren ellerinizi yumruk yapmanızı zorlaştırabilir ve bu arada yüzüklerinizin dar geldiğini farkedebilirsiniz. Yüzükleriniz parmaklarınızdan çıkamaz duruma gelmeden önce onları çıkarın ve kaldırın.  Ellerde ve yüzdeki şişmeler çok aşırı oluyorsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Gebelikte 28. Hafta

Resim
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER   Üçüncü trimesterde ikinci trimesterde olduğunuz kadar rahat olamayabilirsiniz. Bacak krampları, basur, varisler, kaşıntılı cilt çatlakları, bel ağrıları, ayağınızda şişmeler, mide yanması, hazımsızlık bu trimesterde nispeten daha sıktır. Bu belirtilerin hemen tümü çeşitli şekillerde tedavi edilebilir. Doktorunuza danışın

Gebelikte 27. Hafta

Resim
Tebrikler! Artık son trimesterdesiniz. BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER   Rahiminiz göğüs kafesinize yakınlaştıkça diyafragma da (karın boşluğu ile göğüs kafesini ayıran kas yapısı) yukarıya doğru yer değiştireceğinden, özellikle derin nefes alma esnasında zorluk çekebilirsiniz. Bu, akciğerlerinizin tam olarak şişememesinden kaynaklanan bir durumdur. Başınızın altına bir yastık daha koyarak uyumayı deneyin. Merak etmeyin, gebelik hormonlarınız sizin dakikalık nefes alma sayınızı artırdığından bebeğinize yeterince oksijen veriyorsunuz.

Gebelikte 26. hafta

Resim
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER Rahiminizde bu haftalardan itibaren zaman zaman ortaya çıkan ani kasılma ve gevşemeler hissederseniz korkmayın. Bunlar  Braxton-Hicks kasılmaları adı verilen ağrısız, adet krampları gibi ve düzensiz aralıklarla gelen kasılmalardır. Rahiminiz gerçek doğum sancıları için antrenman yapmaktadır. Çoğu anne adayında bu tür kasılmalar 30. haftadan sonra belirginleşmeye başlasa da bazı anne adaylarında bu haftalarda "antrenman kasılmaları" başlayabilir

Gebelikte 25. Hafta

Resim
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER   Rahiminiz şu anda yaklaşık olarak bir futbol topu büyüklüğünde. Büyüme hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu büyüme sürecinde rahiminiz belinizde bulunan sinirlere hafifçe baskı yaptığında bile bel ve bacaklarınızda zonklama tarzında ağrılar hissedebilirsiniz. Dinlenin, sık sık pozisyon değiştirin, ağrı oluştuğunda ılık bir duş alın ya da ağrıyan bölgeye buz tatbik edin. Ağrılarınız çok şiddetli olduğunda doktorunuzun önereceği ağrı kesicileri kullanabilirsiniz. Resimde gördüğünüz şekilde, belinizdeki kavisleşmenin ortaya çıkmasına tam olarak izin verin.  Bunu karnınızı çıkabildiği kadar dışarıya çıkararak sağlayabilirsiniz (karnınızı gizlemeye çalışmayın).

Gebelikte 24. Hafta

Resim
Doktor kontrollerinize düzenli olarak gidiyormusunuz?   Doktorunuz size bu haftalarda "şeker yükleme" ya da "şeker tarama testi" şeklinde bir test yapılmasını önerebilir. Hiçbir belirti vermeden de gelişebilen gestasyonel diyabet (gebelikte görülen şeker hastalığı, "gebelik şekeri") 24-28. gebelik haftaları arasında yapılan iki farklı testle araştırılır. Diyabet açısından daha yüksek risk altında olanlara 100 gram glikoz yüklemesi ile  OGTT  adı verilen tanı koydurucu test, riski düşük olan anne adaylarına ise 50 gram glikoz ile  PPG  adı verilen tarama testi uygulanır. OGTT'de birer saat aralıklarla toplam dört kez kan şekeri ölçümü yapılırken PPG'de yalnızca 1. saat tokluk kan şekeri ölçülür.

Gebelikte 23. hafta

Resim
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER   Bu ve ilerleyen haftalarda bebeğinizin alanı bol olduğundan tekmeleme, yumruklama, omuz atma gibi değişik hareketleri birbirinden ayırt edebilir duruma geleceksiniz. Hatta karnınızdan da hareketleri takip edebilirsiniz. Her bebek kendine özgü bir hareket etme alışkanlığı geliştirir. Bazı bebekler yaradılışları gereği daha az hareket ederlerken bazıları daha aktiftir.

Oyuncak Yapımı-2

Resim
ÇOCUKLARIMIZ İLE YAPABİLECEĞİMİZ 5 FARKLI FAALİYET 1) Uzayan çocuklar Okul öncesi eğitim için önerilir. Hem çocuklar için uzamaya bir teşviktir :) Yapımı kolay ve eğlenceli. Bitmiş tuvalet kağıtlarının kartonunu kullanıyoruz. Zar da kaç çıkarsa, çocuklar o kadar uzuyor. Bu yöntemle çocuğumuz sayıları da eğlenerek öğreniyor :)  Ama benim tercihim o rakamlar yerine, çocuğunuzun gerçek boyunu yazın. Ve uzadıkça oradan ilerletin.   2) Makarna dizmece Makarnaları işaretli yerlere değdirmeden dizmeye çalışıyoruz. Bu oyun ile saatler geçirebilirsiniz :)  3) Süslü Kirpi Malzemeler: Portakal, kürdan, renkli makarnalarr :) tabi sonrasında portakalı, portakal suyu yapmak için kullanırsak israf olmaz :) Eğer kızınız varsa güzel bir oyun, ama erkek çocuğunu bu oyunun başında düşünemedim.  4) Hayvan Parkı Her çocuğun evinde vardır herhalde bu hayvan oyuncaklarından. Eğer sizde de varsa buyrun, orijinal bir fikir daha!  5) Eğlencel...

Gebelikte 22. Hafta

Resim
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER   Rahiminizi artık göbeğinizin iki parmak üstünde rahatlıkla hissedebilirsiniz. Gebelikte vücudunuzun ağırlık merkezi sürekli olarak değişir ve bu yüzden bel kemikleri de buna uyum sağlamak için biraz zorlanırlar. Kamburunuzu çıkarmadan karnınızı rahatça taşıyabileceğiniz en iyi duruş pozisyonunu belirlemelisiniz. Çatınızı oluşturan kemikler bu haftadan itibaren artık doğuma hazırlık çalışmalarına hız vermektedirler. Bu hazırlık çalışmaları eğer belinize "iyi davranmazsanız" size ağrı olarak geri dönebilir.

Gebelikte 21. Hafta

Resim
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER

Hamilelikte grip ve nezleye ne iyi gelir?

Resim
Harika... Hamilesiniz ve hasta oldunuz. Evet evet grip ya da nezleyi kastediyorum. İlaç kullanamıyorsunuz... Ne yapacaksınız?....

Gebelikte 20. hafta

Resim
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER Gebeliğin ilk yarısını geride bırakmak üzeresiniz. Artık "karnınız" da yavaş yavaş çıkmaya başladı. Rahiminizi şu anda tam göbek deliğiniz hizasında hissedebilirsiniz. Bundan sonra da her hafta yaklaşık bir santimetre yukarı çıkmaya devam edecek.

Gebelikte 19. Hafta

Resim
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER   Bu gebelik haftasından itibaren cildinizdeki değişiklikler belirginleşebilir. Bu değişiklikler gebelik hormonları ve gebeliğin mekanik etkileri (rahimin büyümesi) sonucu oluşurlar.Kloazma (gebelik maskesi) adı verilen alın, yanak, burun ve çenede yama tarzında kızarıklıklar özellikle güneşe aşırı maruz kalmanız durumunda belirginleşebilir. Bu lekeler genellikle kalıcı olmasalar da giderilmesi zor olabilirler. 

Gebelikte 18. hafta

Resim
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER    İkinci trimester, tansiyonunuzda muhtemelen hayat boyu en düşük değerlerle karşılaşacağınız dönemdir. Bebeğe giden kan akımının artması ve kan damarlarında genel bir gevşeme hali olması nedeniyle ortaya çıkan bu durum sizde çeşitli şikayetlere neden olabilir.

Gebelikte 17. Hafta

Resim
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER   Rahiminiz göbek deliği seviyesine ulaşmak üzere ve bunu elinizle hissedebilirsiniz. Bebeğiniz bu haftadan itibaren önceki haftalara göre daha hızlı kilo almaya ve gelişmeye başladığından muhtemelen siz de biraz daha hızlı kilo almaya başlayacaksınız. Bu döneme kadar anne adayları ortalama ortalama olarak 2.5-5 kilo alırlar. 

Gebelikte 16. hafta

Resim
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER   Bu haftalardan itibaren yüzünüzde ve vücudunuzun güneşe maruz kalan bölgelerinde lekelenmeler oluşmaya başlayabilir. Kanda artan östrojen hormonunun cilt rengini sağlayan pigment üretici hücreler üzerindeki etkisi nedeniyle oluşan bu lekelenmeler genellikle kalıcı değildirler. Ancak cildin derin tabakalarında oluşmuşlarsa doğum sonrası giderilmeleri için ileri teknikler kullanılması gerekebilir.

Gebelikte 15. Hafta

Resim
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER Rahiminizi artık dışarıdan elle hissedebilirsiniz. Elinizi karnınıza koyduğunuzda elinize top gibi, yumuşak bir kitle gelecektir. İşte bebeğiniz buradadır. Birkaç hafta içinde varlığını yeterince belli edecektir merak etmeyin. İlk gebeliğinizi yaşıyorsanız bebeğinizin hareketlerini hissetmek için birkaç hafta daha beklemelisiniz. Sizin gibi ilk gebeliğini yaşayan bir arkadaşınız bebek hareketlerini hissettiğini söylediğinde endişelenmeyin. Onun hareket olarak algıladıkları geçen hafta belirttiğimiz gibi muhtemelen kendi bağırsak hareketleridir.

Gebelikte 14. hafta

Resim
İkinci Trimester'e hoşgeldiniz! BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER İkinci trimester (ikinci üç aylık dönem) hamilelik döneminizde en çok rahat edeceğiniz dönemdir. Gebeliğin erken dönemlerinde ortaya çıkan şikayetlerin önemli bir kısmı kaybolmuş ve vücut gebeliğe uyum sağlamıştır. Yorgunluğunuz devam ediyorsa istirahat etmeye devam etmelisiniz. Gebelik hormonlarınız bu gebelik haftasında artık maksimum seviyeye ulaşmışlardır ve daha fazla artış göstermezler. Bu da bulantılarınızın ve yorgunluk hissinizin kaybolacağı, kendinizi daha rahat hissedeceğiniz anlamına gelir.

Gebelikte 13. hafta

Resim
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER Bu dönemde karnınızda ve özellikle de sağ kasığınızda ağrılar ortaya çıkabilir. Bu ağrılar büyümekte olan rahiminizin, rahimi yerinde tutan bağları ve özellikle de ligamentum rotundum ("yuvarlak bağ") adlı yapıyı germesinden kaynaklanan ağrılardır. Rahimin yuvarlak bağa göre daha hızlı büyümesinden kaynaklanan bu ağrılar çok uzun süreli olmazlar ve ligamentlerin gevşeyerek gebeliğe uyum sağlamasıyla ortadan kaybolurlar. Ağrılarınız çok şiddetli olduğunda doktorunuzun önerisine göre çeşitli ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.

Gebelikte 12. Hafta

Resim
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER Gebeliğinizin inanılmaz bir hızla ilerlediğini düşünüyor olabilirsiniz. Bazı anne adayları daha bu haftalarda bir an önce bebeklerine kavuşmanın hayalini kurarlar. Bebeğinizin çoktan sizinle birlikte var olduğunu unutmayın ve gebeliğinizin keyfini çıkarmaya devam edin. Rahiminiz artık pelvisten (pelvis rahim ve diğer genital organların bulunduğu kemik çatınızdır), yukarı doğru hareket etmeye başlar. Böylece mesane üzerindeki baskı ortadan kalkar ve sık idrara çıkma şikayetleriniz hafifler.

Hangi beşiği almalı?

Resim
Doğuma hazırlık safhasında en çok kurcaladığımız konu beşikler. Hangi beşiği almalıyım...

Bloğumuzda Yazar Olmak İçin...

Resim
Bloğumuzda yazar olmak için, önce resimde gösterildiği gibi daveti kabul edin. Resimlerin üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Daha sonra karşımıza bu ekran gelecek, giriş yapıyoruz. İşaretli alana tıklıyoruz. Karşımıza bu ekran gelecek. Bu yazar olarak sizin ana ekranınızdır. Yazı yazmak istediğinizde, işaretle gösterilen "kalem" şekline tıklayınız.  Burası yazı ekranınız. Başlığı ve yazınızı uygun yerlere yazınız. Yazılarınıza resim, video ekleyebilirsiniz. Yazınızı tamamladıktan sonra etiket girmeyi unutmayınız. Etiketler yazılarınızın okurlar tarafından okunması için önemlidir. Etiketleri virgül ve boşluk ile ayırarak giriniz. Yayınla yazısına tıkladığınız anda, yazınız bloğumuzda görüntülenecektir. Aramıza hoşgeldiniz...